This post was originally published on this site

У суботу, 12 листопада 2016 року – Сотні українців та гостей зібралися у величавій Катедрі Святого Патріка в Мангетені, для екуменічної панахиди присвяченій пам’яті Голодомору в Україні в 1932-1933 роках.

Єпископ Хомницький першим звернувся зі словом до вірних, пояснюючи коротко, що відбувається сьогодні у Катедрі. Після вступної промови Ієрархи звершили чин Панахиди.

За традицією, поминальна панахида була очолена Високопреосвященнішим митрополитом Антонієм Української Православної Церкви США, разом з єпископом Павлом Хомницьким та єпископом емеритом Василем Лостенем з Української Католицької Церкви, а також за участю хору “Думка” з Нью-Йорку, під керівництвом Василя Гречинського.

Після панахиди, до присутніх у Катедрі звернулися Андрій Футей, президент УККА, Валерій Чалий, посол України в США, посол Володимир Єльченко, постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй, сенатор Чарльз Шумер, який представляє штат Нью-Йорк в сенаті США.

Зі словом щирої вдячності до всіх присутніх ієрархів, духовенства, запрошених гостей та вірних звернувся Високопреосвященніший Митрополит Антоній. Особлива подяка була на адресу архієпископа Тімоті Долан за люб’язно надаючи українському суспільстві ще раз вшанувати пам’ять Голодомору в соборі Святого Патріка.

На завершення Хор “Думка” виконали уставну молитву за Україну “Боже Великий Єдиний”.