This post was originally published on this site

31 травня 2017 року Божого

Блаженнішому Верховному Архієпископу Святославу

Високопреосвященнішому Митрополиту Стефану Сороці

Українській Греко-Католицькій Церкві

Улюблені брати і сестри: Христос Перед Нас!

Від імені Собору Єпископів, Духовенства та вірних Української Православної Церкви США та Діаспори, ми висловлюємо наші глибокі співчуття з приводу упокоєння у Господі, високо-шанованого та улюбленого, Кардинала Лубомира Гузара.

Смерть Кардинала Любомира є глибокою раною не тільки для побожних вірних Української Греко-Католицької Церкви, але й для усіх Українських Християн, хто був захоплений його мудрим пастирським піклуванням. Його виняткове провідництво буде жити в думках та серцях Християн різних конфесій, хто мав унікальну нагоду бути частиною його служіння.

Ми шануємо його світлу пам’ять, бо він вірно служив Богу з непохитною відданістю та Христовою любов’ю в своєму серці. В дійсності, Ваш улюблений духовний батько залишив позаду вражаючу спадщину у згадках та серцях усіх, хто мав честь його знати.

У час нашої скорботи, ми повинні пам’ятати, що, хоча його земний шлях завершився, ми знаємо, що життя не закінчується нашою фізичною смертю, а є тільки початком життя вічного, тому що Господь сказав нам, “Я є воскресіння і життя. Той, хто вірує в мене … повіки не помре.” (Ін. 11:25-26)

Нашою найбільшою розрадою є віра у Христове воскресіння та воскресіння усіх в Ньому. Постійна молитва за наших близьких, які відійшли у вічність є запевненням того, що вони живі у Христі і ми усі будучи об’єднані Божою любов’ю на землі, одного дня будемо об’єднані на небі. Св. Павло говорить що “ні смерть, ні життя … не зможуть розділити нас від любові Божої, яка у Христі Ісусі, Господі нашім!” (Рим. 8:38)

Нехай пам’ять про нього перебуває вічно!

Молитовно Ваші з любов’ю у Христі,

+Антоній, Митрополит

+Даниїл, Архієпископ