This post was originally published on this site

ПОСТІЙНА КОНФЕРЕНЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ ПРАВОСЛАВНИХ

ЄПИСКОПІВ ПОЗА МЕЖАМИ УКРАЇНИ

Роздуми про цьогорічний передріздвяний піст Пилипівку – 2016

Всечесному духовенству, в Христі Дияконству, Преподобному Чернецтву та всім Вірним Української Православної Церкви поза межами України і нa її рідних землях,

ХРИСТОС ПОСЕРЕД НАС!

Для всіх великих подій в житті ми повинні готуватися. Люди не можуть просто випадково “підійти до” значної події, не приготувавши себе до неї. Секуляризований світ зараз перебуває у стані передріздв’яних Покупок, де люди штовхатимуться щоб отримати добрі знижки; інші будуть нарікати на торгівлю перед Різдвом. З іншого боку, Православна Церква, закликає своїх вірних підготуватися до Великого Свята Різдва Господа нашого Постом – благоговійно та радісно у час відведений для підготовки.

Отож зараз, на порозі тієї пори року, яка присвячена для нашого приготування до відзначення народження/втілення Єдинородного Сина Божого – Ісуса Христа. Ця духовна подорож-проща, що розпочинається 15/28 листопада і триватиме 40 днів, зосереджує увагу на особистому відновленні, основаному не на мінімальному дотриманні способу життя православних християн, а на якості і досконалості дотримання вказівок життєдавчого Святого Письма.

Пилипівка закликає нас до відновлених роздумів над Особою Христа Господа і над чудом, виявленим Його народженням/втіленням. На жаль, його можуть замінити, а то й зовсім заховати турботи, котрі, якщо їх не стримати, можуть докучати нам і відвертати нашу увагу від цієї святої пори.

Нам, які дотримуються Православної Віри і традицій, що їх прийняла блаженна княгиня Ольга та рівноапостольний князь Володимир Київські; для нас, які цінимо багатсво духовної спадщини, що в’яже нас із Київською Руссю, із славним минулим і хвилюючим сучасним України, слід під час Пилипівки зарахувати себе до тих, хто шукає і визнає Христа так, як це робили наші пращури. Ми визнаємо Христа, Єдинородного Сина Отця, народженого від Марії через духа Святого, Христа – Правдиве Світло, що сяє з вифлеємської печери і з престолів наших парафіяльних церков. Для нас Пилипівка 2016 року є порою, щоб “наше світло світило перед людьми, щоб добрі діла вони бачили та прославляли Oтця нашого, що на небі” (Мт. 5:16). Це – Отець, Улюблений Син Якого “праведних любить, а гpішників милує …” (Молитва Першого часу).

Нехай же Той, що так полюбив світ, що послав Свого Єдинородного Сина, щоб Той був нашим Господом і Спасом, допоможе нам дотримати наше рішення – дозрівати і відживлятись словом правди і життєдавчих таїнств.

Зростаймо і дозріваймо у вірі, як православні християни-українці, щоб інші, будучи свідками нашої віри, виявленої у нашому особистому житті і в наших парафіяльних громадах, також прийняли Христа, і, як вифлеємські пастухи, вихваляли і прославляли Бога за те все, що вони побачили і почули серед нас.

Запевняючи вас у наших молитвах і любові та прохаючи ваших молитов за нас, залишаємось ваші слуги у Господі,

+ Юрій

Митрополит – Української Православної Церкви в Канаді

+ Антоній

Митрополит – Української Православної Церкви США та Діаспори

+ Єремія

Архієпископ – Української Православної Південно-Американської Єпархії

+Даниїл

Архієпископ-номінант – Української Православної Церкви США

+ Іларіон

Єпископ – Української Православної Церкви в Канаді

+ Андрій

Єпископ – Української Православної Церкви в Канаді